ONZE KOFFIE  |  CERTIFICATEN  |  ESPRESSO  |  E.S.E.  |  GESCHIEDENIS 

Er zijn verschillende manieren om koffie te bereiden, de espressomethode is ongetwijfeld de favoriet van de echte koffieliefhebber.
Dit systeem, een wonderlijk samengaan van chemie en fysica, optimaliseert de smaak qua intensiteit en consistentie.
De espressomethode haalt niet alleen de wateroplosbare bestanddelen, die voor de smaak zorgen, uit de koffie. Deze methode extraheert ook de niet oplosbare deeltjes – de olieën en colloïden, die voor het aroma en body zorgen.

Wanneer we espresso drinken ervaren we onmiddellijk de geconcentreerde aroma’s en smaak. Meteen het belangrijkste onderscheid met andere zetmethoden.
Aroma en body zijn de twee componenten die bijdragen aan de smaak van de koffie.
Omdat het water onder hoge druk door het koffiemaalsel geperst wordt verhoogt de opname van oplosbare en niet-oplosbare substanties.
De koffie is rijk aan aroma.

Een perfecte espresso bereiden vraagt handigheid en ervaring. illycaffè heeft het E.S.E.-systeem ontwikkeld zodat u ook thuis of op kantoor deze espresso kan bereiden.

 
acties nieuwigheden bestellingen contact